Reiniging machine: De groepen van de machine (daar waar het water uitstroomt) worden bij voorkeur een keer per dag blind gefilterd met schoon water. (zie zetgroep reinigen)

Laat zeker voor de eerste espresso wordt bereid de machine even doorspoelen met water. Je spoelt dan de machine even schoon. Dit heeft als belangrijk voordeel dat te heet water ook uit de machine wegloopt. Machines zijn qua temperatuur afgesteld op doorlopend gebruik.

Filterbakjes dagelijks schoonmaken, filterdragers en filterhouders iedere nacht in een bak water met ontvetter zetten. Zorg ervoor dat de handvatten zelf niet worden ondergedompeld.

Reiniging molen: De stolp van de molen dient minstens elke week te worden gereinigd. Het reinigen van de stolp kan met warm water. Maak dagelijks het reservoir van de molen schoon met een kwast. (Of zuig de molen met een stofzuiger leeg.) Reeds gemalen koffie kan de volgende dag niet meer worden gebruikt. Een goede gewoonte is om het eerste maalsel van de dag niet te gebruiken voor een espresso voor een gast. Er blijft vaak wat koffiemaalsel achter in de op het oog schone molen. Dit verouderde maalsel is niet geschikt voor een optimale espresso.